Ebay/Ali 8.0

október 25, 2016

Ez az október megint elég hardcore-ra sikeredett, első felében főleg a hajjal kapcsolatos dolgokra koncentráltam rá, mert igaz már egy hónap sincs hátra a hajvasalás mentes 60 napos kihívásomból, de annyira megszoktam már most, hogy nem égetem naponta szénné, hogy valószínűleg tovább fogom folytatni, ezekkel az újonnan beszerzett dolgokkal remélhetőleg pedig még egyszerűbben, ügyesebben és kreatívabban is. (Legalábbis bízom benne, hogy tényleg használhatóak lesznek)


 

Az egész hajas mizéria egyébként ezekkel a hajcsavarókkal kezdődött, ugyanis az első ötletem az volt, hogy ha már nem egyenesíthetem, akkor legalább csinálok normális hullámokat. Hat darabos szett, jelenleg nem olyan hosszú a hajam meg semmi, úgyhogy szerintem elég lesz.

Utána futottam bele tök véletlenül ezekbe a bumszli hajgumikba, tulajdonképpen nem túl nagy szám, itthon is bármelyik boltban lehet kapni, de sose tudtam, hogy konkrétan mire való, vagy, hogy hogyan kell használni, de mivel itt egyből útmutató is volt hozzá, gondoltam adok neki egy esélyt.

Majd ezek következtek. Mind a 4 érkezik egy csomagon belül, és habár kettőről fogalmam sincs, hogy mi a fenére való, de 200 forintért még akkor is megéri ha csak a maradék kettővel megyek valamire.

Ezeket a "hajráfos" dolgokat már jóideje baromi retrónak és ódivatúnak tartom, még emlékszem mekkora fénykorukat élték ovis meg alsós koromban, de azóta nem is találkoztam eggyel se, viszont ez borzasztóan megtetszett. Szerintem ha jól áll simán fel fogom venni utcára is, sőt eredetileg azért  rendeltem (barnát amúgy), de ha nem, akkor pedig marad a  sima otthoni megoldás.

Sose használtam még ilyen hajgumikat, azt se tudom, hogy kell, de nem is nagyon izgat, mivel karkötőnek szánom őket, annyira borzalmasan epic, hogy az nem igaz, az összes rettentően tetszik.

Pihe-puha bolyhos zokniik. Nekem még csak kétszer volt ilyenem, egy comb középig érő, valamint egy kb hasonló boka féleség, mint ezek, de mindkettőnek sikeresen elkutyultam az egyik párját. Nem tudom itthon mennyibe kerülnek, mert mindkettő ajándék volt, de gondoltam inkább megspórolok magamnak egy kisebb mini szívrohamot, és először Ebayen keresek rájuk, egy darab ilyen szépség pedig bizony csak 271 forint, úgyhogy kapva az alkalmon egyből a kosaramban landolt 4 darab. (Random színekben küldik őket, de hát az összes nagyon édes)

Itt a kalap a lényeg, sajnos normálisabb képet nem találtam róla, csak a másik két színről, de mivel feketét rendeltem, azt is akartam berakni. Még valamikor ősz elején futottam bele egy nagyon gyönyörű bordó kalapba a New Yorkerbe, de 5000 forint volt, annyit pedig maximum csak cipőért és kabátért csengetek ki. Azt nem tudom, hogy mennyire hasonlított erre, annyira álom kalap volt, hogy egyébként a színén kívül fogalmam sincs már, hogy hogy nézett ki, de ez is nagyon tetszik, és csak 1100 forint, szóval nem bánom, hogy nem csábultam el arra korábban. (Látjátok egyébként, hogy az álom bordó kalapom meg blablabla, erre rendelek egy tök másmilyet, ráadásul feketében, mert fck logic) Ebből is volt egyébként bordó, és bármennyire is imádnivaló meg gyönyörű, egyszerűen nincs mihez felvennem. A közeljövőben úgy kéne vásárolgatnom, hogy ez megváltozzon.

Ifjú jrocker koromban imádtam a kitűzőket, rengeteg volt a nadrágomon, a felsőimen és a táskáimon is, de ahogy ez a mániám lecsengett, úgy tűntek el ezek a kiegészítők is az életemből, viszont mostanság, hogy sokkal másabb és visszafogottabb ruhákat hordok is, úgy döntöttem, hogy talán nem árthat ha - kellemesebb nevükön hívva - adok egy esély a különböző brossoknak. Tulajdonképpen viszont szerintem még mindig elég szétszórt vagyok ahhoz, hogy egy felsőre felrakjam és rajta is hagyjam amíg a sok mosástól le nem rohad bomlik róla, de ez egy jó kezdet ahhoz is, hogy jobban oda figyeljek az apróbb dolgaimra.

Lásd eggyel fentebb. Olyan aranyosak voltak ezek is, hogy nem bírtam őket nem megvenni. Azért remélem tartósak is lesznek, mert nem hiányoznak a régi szívinfarktusok amikor random leesett rólam néhány a suliban vagy az utcán, aztán nem győztem keresni őket.

Ezekkel a denevérekkel már idejét se tudom, hogy mióta szemezgetek, az biztos, hogy már van egy éve, de eddig sosem mertem őket megrendelni, mert nem volt öletem, hogy pontosan hova is tehetném, de így, hogy már az utolsó simítások is nagyon szépen körvonalazódnak a szobámba, már rengeteg elképzelésem van. Ráadásul nemsokára Halloween, szóval eléggé aktuális is, bár egész éves használatra szánom őket, már csak azért is, mert nagyon szeretem a denevéreket, valamint szerintem kellemes összhatást fognak nyújtani a majdnem full rózsaszín és fehér szobámban.

Ha valamit biztosan nem mondhatok el magamról, az az, hogy én lennék a mosás királynője. (Annál inkább Ebayországé) Általában 3-4 hetente veszem rá magam arra, hogy átnézzem a szennyest, így csak gyűlnek és gyűlnek a piszkos holmik, amiket van amikor már nem is nagyon tudok hova tenni, de amikor megláttam ezt a szennyeskosarat fantörpikus ötletem támadt. Fehérneműk-otthon hordott dolgaim mennek a fürdőben lévő tárolómba, ezt pedig a szobámba hagyom és az utcai cuccaimat fogom beledobálni.

Ennek tulajdonképpen nem is kéne itt szerepelnie, mert ilyenkor mindig azt szoktam mondani, hogy majd a szobás bejegyzésnél úgyis látható lesz, de még sose rendeltem "bútort" internetről, főleg nem Ebayről, így egy kicsit tartok tőle, hogy vajon mégis mennyire lesz strapabíró, vagy egyeltalán felszerelhető. A biztonság kedvéért (és mert amúgy is kb csak az férne ide) a legkisebbet rendeltem meg, maga a stílusa szerintem nagyon illik a szobámba, úgyhogy tudnám értékelni ha tényleg használható lenne, mert ennyiért úgyse nagyon kapok máshol ilyet.

Az én gyerekkoromból valahogy kimaradtak ezek a foszforeszkáló csillagok, viszont ha most fel tudom ilyenekkel díszíteni a plafonomat, akkor már nem akartam megállni azoknál, így inkább egyből csillagképeseket rendeltem. Habár elég érdekesen néznek ki, de valahogy pont ettől az esetlenségtől olyan bájosak szerintem.

És akkor a hajas meg a random dolgok után kicsit újra elmerültem az ékszerek világában is. Amióta lecsengett a 6 éves nyakörv mániám (14-től 20 éves koromig, azért elég durva) azóta nem is nagyon aggatok magamra semmit, maximum csak ha csinosabban kell felöltözni, ünnepségek vagy egyéb dolgok alkalmával, azokra kb másfél évvel ezelőtt már nagyjából össze is rendeltem szintén Aliról a készletemet, úgyhogy most a hétköznapi dolgokból táraztam fel egy kicsit.

Hát ez nem a világ egyik legjobban ellőtt termékfotója az biztos, de mivel itt is ilyen színűt rendeltem, így ezt is akartam berakni. Többször említettem már, hogy nem vagyok egy nagy gyűrűs típus, de ezek az állatosak mindig nagyon tetszettek, most pedig, hogy így tök véletlen beléjük botlottam, gondoltam akkor már meglepem magam eggyel. Először cicásat szerettem volna, de elég furán nézett ki, ha nem lett volna alá írva, hogy cat, simán kutyának nézem, ez a nyulas viszont szerintem tündéri. Kicsit a gyerekkoromra emlékeztet amikor papának mindig volt egy csomó nyula és minden hétvégén a kicsikkel játszottam. (Mellesleg pedig szerintem borzasztóan Alice csodaországban feelingje van)

De mivel mindenképp szerettem volna valami macskásat is, rendeltem egy ilyet. Olyan kis szolid és visszafogott, mégis nagyon édes, már most oda-vissza vagyok tőle kétszer.

Valahogy ez az origami darus téma elég közel áll a szívemhez, valószínűleg a hozzá kapcsolódó történet miatt, de más helyeken is nagyon sokszor botlottam már beléjük, valamint nekem is feltett szándékom, ha ezret nem is, de százat mindenképpen meghajtogatni. Úgyhogy aztán végül így talán nem is olyan meglepő, hogy a karkötő és a nyaklánc változatát is megrendeltem. Eredetileg nem szeretem az arany dolgokat, és ha igaziak lennének biztos az ezüst mellett döntöttem volna, de ez a szín egyszerűen olyan csodálatos.

Végül de nem utolsó sorban, egy csillagképes nyaklánc. Elvileg a szűz csillagképet ábrázolja, gyakorlatilag pedig remélem, hogy legalább tényleg egy kicsi köze van hozzá. Régen elképzelhetetlennek tartottam, hogy horoszkópos dolgokat hordjak, olyan kellemetlen volt mindig kimondani, hogy szűz a horoszkópom, mert az emberek többsége erről a szóról nem a csillagjegyekre gondol, úgyhogy mindig pirult tőle a pofim ha szóba jött, főleg ha valaki mellékelt hozzá valami nagyon vicces beszólást is... meg valahogy az általános leírását is olyan távol éreztem magamtól, kb semmi nem volt rám igaz amiket olvastam, de mostanában valahogy egyre inkább kezdek magamra ismerni bennük.

És tényleg a legvégén, hogy ezeket a dolgokat legyen is hova tenni, egy gyűrű/karkötő tartó. Maga a fa kialakítása nagyon tetszik, az alján az a tál kevésbé, de ez volt az egyetlen ami 1000 forint alatt volt, és legalább egy kicsit hasonlít ahhoz amit elképzeltem.

Most talán tuti elmebetegnek néztek, hogy mi ez a sok dolog már megint, és biztos milyen drága volt, de 19(+3) cucc, és durván 10ezer forint. Itthon majdnem kb csak a polcot kaptam volna meg ennyiért, úgyhogy én tényleg mindenkit csak ösztönözni tudok, hogy ha nem olyan sűrgős és ráértek kivárni a szállítást akkor nagyon megéri körülnézni a neten. Veráéknak is rendeltem ruhákat ahogy azt néhány vasárnapi mókában említettem, 6 darabot kicsit több, mint 11 ezerért, és az is csak azért ennyi, mert az egyiknek volt postaköltsége. Bár ők is nagyon féltek tőle először, így arra gondoltam, hogy mivel ugyis eléggé benne vagyok a buliba, lehet összedobok egy "rendelési kisokost", vagy valami, hogy azok is kipróbálhassák ezt az egészet akik a neten keringő pletykák és rémhírek miatt ódzkodnak ezektől.

Amúgy pedig csak mostanában tűnt fel, hogy sose adok linkeket a dolgokhoz, pedig kb mindenhol szokás, nem tudom örülnétek-e neki ha lenne, vagy továbbra is maradhatok ilyen lusta ezekkel kapcsolatban?

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe