Kindle

augusztus 14, 2015

Egy kicsit furcsa erről írni, mert világéletemben azt hangoztattam; mármint amióta tudtam, hogy léteznek ilyen elektronikus olvasók, hogy ez egy marhaság, mert semmi sem pótolhatja az eredeti hús-vér papír-borító könyveket, elvégre is, az olvasáshoz hozzátartozik, hogy gyönyörködünk a borítóban, tapintjuk a lapokat, és érezzük az illatát, ez meg ugye mind-mind elveszik egy elektronikus olvasóval. Most mégis egy Kindle 6-ot kértem szülinapomra. (ami igaz majd csak egy hónap múlva lesz, de megelőlegeztük, mert most több időm van olvasni)


Az elmúlt hónapban inkább a könyvtárba akartam beiratkozni, de aztán mindig sikerült addig-addig húznom a dolgokat, hogy rájöttem, hogy ez a könyvtárosni nem biztos, hogy annyira nekem való. . Elvégre ha ilyen nehezen szánom rá magam arra, hogy elsétáljak addig, akkor mégis, hogy a manóba vinném vissza időre a könyveket, arról nem is beszélve, hogy szeretek a saját tempómban olvasni, hol darálni a könyveket, hol pedig éppen csak egy-egy fejezetet átlapozgatni, nem lenne kényelmes ez a határidős megoldás.
Végül múlthéten kezdtem el kacérkodni ezzel a Kindle-s ötlettel, és nem is tudom, hogy miért nem jutott eszembe előbb. Az egész azzal kezdődött, hogy beleolvastam egy könyvbe online, és mivel Áronéknál voltam, és olyan este 11 körül járt az idő, lehetetlen lett volna azonnal elrohanni egy könyvesboltba, meg amúgy is szeretném lecsökkenteni a kiadásaimat könyveket illetően, mert már nem egyszer fordult elő, hogy nagy reményekkel megvettem és mégse tetszett. Szóval gondoltam egyet és inkább letöltöttem. Még sosem olvastam gépen könyvet, csak fanficeket, amik azért ugye egy idő után elég megterhelőek a szemnek, ez a pdf-es megoldás azért valamennyivel jobb, de akkor jutott eszembe, hogy ha ezt le tudtam tölteni akkor biztos még rengeteg könyv fent van ami érdekel. Igen, kicsit online könyv analfabéta voltam mostanáig. Végignéztem Moly-on a várólistámat és 60-at meg is találtam ncore-on, szóval úgy döntöttem, hogy eléggé megérné beruházni arra a Kindle-re. 

Sajnos nem sokat tudtam ezekről a ketyerékről és a neten is nagyon kevés használható információt találtam a jelenleg kapható modellek összehasonlítását illetően, így csak annyira jutottam amennyit már eddig is tudtam, hogy mindenféleképpen Kindle-t szeretnék és nem más fajtát. Végül ami a leginkább döntő szerepet játszott a választásban az az áruk volt, ugyanis a Kindle 6 és a Kindle paperwhite II között kb 20 ezer forint van, és ahogy én mint laikus szemlélődő megállapítottam, a leginkább szembeötlő különbség közöttük, hogy az előbbinek nincs háttérvilágítása, de hát egy rendes könyvnek se világítanak a lapjai, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy felesleges ilyenért ennyivel több pénzt kiadni.

Nagyon sok mindent még nem tudok róla mondani, mert tegnap este vettük meg, de már majdnem kiolvastam egy könyvet és idáig nagyon tetszik. Igaz aminek annyira nem örülök az az, hogy nagyon sok művet pdf-be sikerült letöltenem, és át tudom ugyan őket konvertálni mobi-ba, vagy bármelyik másik formátumba amit jobban szeret, de nem lesz olyan szép mintha eredetileg is abban lett volna, legalábbis az az egy könyv amit idáig kipróbáltam az ilyen szempontból nem lett annyira esztétikus, de ez csak apróbb kötekedés, mert az olvasás minőségén igazából egyeltalán nem ront. 

Ráadásul nézegettem tokokat is, és találtam egy nagyon aranyosat, egész olcsón, úgyhogy azt meg is rendeltem.


Remélem méretben is rendesen passzolni fog, egyszerűen annyira tüneményes.

Tehát összességében örülök neki, hogy elhatároztam magam mellette, főleg mert praktikus, kényelmes és csak egyszer kell megvenni, aztán annyit lehet rajta olvasgatni amennyi a csövön kifér. 


You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe