Júniusi filmlista

július 12, 2017

Vera a fejébe vette, hogy megnézet velem pár klasszikust (?), úgyhogy a hónap első filmjei igazán nagy meglepetésként értek, aztán pedig valami számomra furcsa okból kifolyólag mindenki horrorozni akart, úgyhogy "érdekes" hónapot sikerült összehoznom.

Jó estét, Mrs. Campbell (1968)
Vagy talán eredeti címén még ismertebb, ami nem más mint a Buona Sera, Mrs. Campbell. Őszintén szólva ha régi filmekre gondolok, akkor a 70-80-as évek alkotásai jutnak eszembe, így kimondottan féltem, hogy vajon milyen lesz majd (pedig egyik kedvenc filmem a Breakfast at Tiffany's), de olyan szinten pozitívat csalódtam, hogy még azon is elgondolkoztam, hogy bedobom Snitten a kedvencek közé, ami nagy szó, mert igazán kevés film van ott (egészen pontosan 6 darab). Elméletileg erről mintázták a Mamma mia!-t, azt annyira nem szeretem, de ez annyira mókás volt, hogy nem is tudom mikor nevettem filmen ennyit. Amúgy is szeretem felfedezni, hogy régen hogy éltek és milyenek voltak az emberek, a nők pedig kimondottan szépek voltak, annyira szomorú vagyok, hogy most ez az agyon sminkelt ribanc stílus a menő, kérem vissza ezt. 

A csendőr nősül (1968)
Ez se volt olyan rossz, de nem is tetszett annyira mint a másik. Tulajdonképpen nem is értem Vera miért egy sorozat harmadik részét nézette meg velem, ráadásul még magamnak is megnehezítettem a helyzetem azzal, hogy chipset ettem közbe, és az első 20-30 percből kb semmit se hallottam. Vicces volt ez is meg minden, de eléggé meggyűlt a bajom azzal, hogy kitaláljam, hogy ki mit miért csinál, melyik szereplőnek mi a neve, meg, hogy egyeltalán melyik-melyik, a végére pedig már tök elpilledtem, de viccesnek azért vicces volt.

[Alien] A bolygó neve: Halál (1986)
Mindenkitől szinte azt hallottam, hogy ez a sorozat legjobb része, úgyhogy tök örültem neki, hogy Dave-chan meg Erik kitalálták, hogy nézzük meg együtt azon az oldalon. Biztos tényleg jó volt, de sajnos valahol a közepénél elaludtam rajta és olyan 20-25 percről sikerült lemaradnom, meg úgy egyébként is egész film alatt nagyon pillegtem, úgyhogy egyébként valószínűleg újra fogom nézni mielőtt nekiállnék a következő résznek, de amiket sikerült látnom meg fel is fognom az tényleg izgalmasnak tűnt. (Bár mivel több részes filmekből csak az elsőket számolom bele, lényegtelen lenne megnéznem újra, de már tök érdekel)

Mimic - A júdás faj (1997)
Ezt Erik akarta velünk megnézetni, mert még kicsinek látta, és nagyon félt tőle mindig, elküldte nekünk az előzetesét, de nekem már akkor is furcsa volt, hogy bogaras horror, el nem tudtam képzelni, hogy mégis milyen lehet, meg ez mitől ijesztő. Végül is miután megnéztük se értettem, egy-két jumpscaren kívül semmi különös nem volt benne, viszont iszonyatosan undorító volt. Meg arra is rájöttem, hogy a "kedvenceim" a szörnyes horrorok, mert azok annyira nonsensek, hogymég én se tudok rajta megijedni, viszont ha én is kiskoromba látom, biztos maradandó traumát okozott volna.

A tébolyultak (2010)
Ezt a horrort kimondottan én szerettem volna megnézni, annyi helyen jött mostanában szembe velünk ez a tébolyult téma, hogy eszembe jutott ez a film, meg az is, hogy már 6 éve nem láttam, és ami nagyon megmaradt belőle az az volt, hogy borzalmasan rettegtem rajta. Erik meg Dave-chan pedig egyeltalán nem ismerte, úgyhogy ismét csaptunk egy filmezős estét azon az oldalon. Mivel ahogy néztük folyamatosan kezdtek rémleni a dolgok, így már annyira nem tudtam rajta félni, de a maga furcsaságaival meg gyengeségeivel számomra még mindig az egyik legjobb horrorok között van amit csak láttam, mert az alapkoncepció, hogy a szomszédaim még egyik nap a legjobb barátaim, aztán egyszercsak történik valami és lemészárolják a saját családjukat vagy a fél falut, nekem még mindig hihetőbb és megdöbbentőbb, mint az eggyel fentebbi óriás csótányok vagy mondjuk bármilyen alien. Az 50 filmbe viszont mivel már egyszer láttam, sajnos nem tudom majd beleszámítani.

Gyilkos kilátások (2008)
Hát most hogy fogalmazzam meg magam kultúráltan? Ez egyszerűen egy szar volt. Sose hallottam még róla, de amikor kerestem A tébolyultakat, többen említették, hogy ez a film mennyivel jobb annál, aztán rákerestem Snitten is, és tényleg elég jó véleményeket kapott, ezért arra gondoltam, hogy majd akkor Áronnal megnézzük amikor úgy is megyek hozzá. Ő már az elejétől kezdve hisztizett rajta, hogy milyen lassan indul be a sztori, meg történjen már valami, de akkor még csak elkönyveltem annak, hogy hisztis, és majd biztos jó lesz, aztán innentől kezdve spoiler, szóval vigyázat. Végre elkezdett történni valami, meghalt szegény kutya, és elkezdték őket üldözni a pszichopata gyerekek, már-már kezdtem azt hinni, hogy végre jó lesz, de neem, mert a világ egyik legbutább női főszereplőjével kellett megáldani ezt a filmet. Tehát amikor szerencsétlen barátod beszorul a kocsiba, nyomotokba van pár hülyegyerek, és ő azt mondja neked, hogy menj, és hozz segítséget, akkor te nyilván eltöltöd az éjszakát egy fa alatt, aztán inkább megkeresed a barátodat az erdőbe, mert nyilván egyszerűbb őt megtalálni, mint kitalálni, aztán pedig végignézed ahogy halálra szúrkálják, majd valami indokolatlan dolgot csinálsz a telefonjaitok bluetoothával ami indokulatlanul be van kapcsolva, aztán menekülés közbe belelépsz egy akkora tüskébe(?) mint a ház, megölöd azt az egy szerencsétlen gyereket aki segíteni akar neked, elrabolod a másiknak a kocsiját aki még talán segíthetett volna neked, és még a biztonság kedvéért elütsz még egy valakit, majd természetesen egy ilyen kis faluba ahova végül sikerekesen kijutottál, habár egyébként több, mint egy napig nem sikerült, arra számítasz, hogy majd nem fogják egymást ismerni az emberek és nem ítélnek el azért, mert ekkora hülye vagy. A pasi meg a másik, leáll veszekedni pár pisissel, nagyon férfias. spoiler vége. Értem én, hogy miről akart volna ez talán szólni, de ez valami iszonyatosan borzalmas volt, konkrétan mindketten a plafonon voltunk már tőle. Párszor már megfogadtam, hogy nem veszem figyelembe az értékeléseket, mert azok nálam valahogy sose szoktak bevállni.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe