Ebay/Ali #12

július 25, 2017

Nem tervezek visszaszokni a havi Ebayes/Alis bejegyzésekre, de ez most valahogy megint így alakult (és előre mondom, hogy rengeteg cucc lesz). Ahogy valamelyik vasárnapi mókában említettem, a hűtő és speijz pakolás nagyon megihletett, ráadásul nagyjából át is láttam, hogy szerintem mire lenne hatalmas szükségük mamáéknak (meg nekem), így elsősorban konyhai felszerelések után indultam el, de ahogy lenni szokott, leginkább minden más csúszott be
Lássuk:

Ebay:

Tulajdonképpen ilyenünk van, de régi, és fém, ez meg tök mókás, és már attól jobb kedvem lesz ha csak ránézek, pláne ha elképzelem, hogy majd ezzel szedem a salátát vagy bármit, remélem majd nekik is.

Hát azt nem tudom elképzelni, hogy mama ilyet felvenne, úgyhogy ezt magamnak választottam, mert múltkor is tiszta paradicsomszósz lettem főzés után, meg mostanában amúgy is sokat tevékenykedek a konyhában, úgyhogy nem árthat, ha pedig ő is szeretne, neki is szívesen rendelek egyet.

Nem igazán szoktunk kertipartyzni, meg a szúnyogháló óta hálisten legyeink se nagyon vannak, de bármikor és bármire hasznos lehet, úgyhogy megelőlegeztem.

Ezek is egyből megihlettek ahogy beléjük botlottam, arra gondoltam, hogy beledobálom az öveimet és a sapkáimat, hogy ne kallódjanak szanaszét a szekrényben.


Ezt a kis köténykémhez rendeltem, úgy gondoltam, hogy felteszem az ajtóm hátuljára, ott nincs útba, mégis kéznél van ha kell. Random küldik, de mind nagyon aranyos, úgyhogy nem számít, hogy melyik jön.

Ezeket pedig ehhez a kalaptartómhoz rendeltem, ugyanis mint rájöttem, nem különösebben praktikus és egyszerű mindegyiket csak úgy magába feltenni. Így remélhetőleg sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz.

Még mindig a fogasoknál és akasztóknál maradva... Kíváncsiságból rendeltem, érdekel, hogy tényleg megtartja-e rendesen a ruhákat, mert van egy-kettő amikhez igazán jól jönne.

Nagyon ritkán szokott nálunk ebből "probléma" lenni, hogy nincs lehajtva, de gondolom a felhajtáshoz se gusztusosabb fogdosni, szóval mivel ilyen aranyos, meg praktikusnak is tűnik, gondoltam miért ne. Pandásat válaszottam, mert a mosdónk kék, úgyhogy még talán az megy a legjobban mindenhez.

Szerintem ebből ilyen nagyot még nem is láttam, mert ebbe elvileg nem csak a fogkefe hanem a fogkrém is belefér, aminek tényleg tök örülnék, mert nagyon praktikusnak tűnik. De már akkor is elégedett leszek ha csak a fogkefe, mert már régóta nincs ilyenem, és eléggé meg szoktam szenvedni azzal, hogy mibe és hova tegyem el ha viszem magammal valahova.

Bár inkább a falat védi, most a viharos időjárásba már párszor jól jött volna, de még most se késő.


Um.. hát igen. Az biztos, hogy én nem fogom nyomkodni, sajnálnám, olyan kis aranyos, de dísznek tök édes lesz az asztalomon.

Néztem, hogy egy-két dolog nem kapott túl szép kritikákat itt Ebayen, de ilyenkor mindig abban bízom, hogy majd nekem jó lesz, meg én majd vigyázok rá, szóval majd kiderül mi mennyire lesz tartós és társai.

Aliexpress:

Mindig fejtörést okoz, hogy hova tegyük száradni, meg úgy egyébként is, ez az akasztó pedig a legegyszerűbb megoldásnak tűnik amit csak találtam.

Hát nekem ez nagyon tetszik, ha nem valami törékeny vacak lesz, hanem tényleg működni fog, akkor mindenképpen az egyik ehavi legjobb vételem lesz azt hiszem. Bár meg mernék rá esküdni, hogy ilyet már itthoni boltokban is láttam.


Nagyon nem szeretek puszta kézzel tésztát gyúrni, úgyhogy régóta szerettem volna már ilyet venni, csak mindig elfelejtettem, most, hogy itt tök random szembe jött velem a biztonság kedvéért meg is rendeltem.

Múltkor valamihez tök szükségem lett volna egy ilyen spriccelős izére, de elfelejtettem, hogy mi volt az, ha eszembe jut biztos majd nagyon fogok neki örülni, hogy végre van. 

Ezt is teljesen random találtam, de elég praktikusnak tartom, ráadásul még tök jópofa is. Nem véletlenszerűen küldik, úgyhogy a csillagosat választottam.

Igazából már majdnem lassan 10 éve nincs is útlevelem, de legkésőbb ősszel szeretnék újra csináltatni, mert sose lehet tudni, a tokot pedig már most megelőlegeztem rá. A képek alapján elvileg nem csak az útlevélnek van benne hely, hanem az egyéb fontosabb iratoknak és kártyáknak is, így duplán praktikusnak tűnik. A cicásat választottam, az olyan kimondottan kis retró.

1 héttel később:
A legutóbbi vasárnapi mókában említettem, hogy megpróbálkoztam a Wish nevű oldallal. Sok jó dolog van fent ott is, és ha csak 1-1 cuccot rendelünk akkor még nem is annyira drága, de nekem nagyon nem tetszett, hogy mindegyiknek van postaköltsége, némelyiknek ráadásul elég sok, szóval ha már csak 2 dolgot rendelek és összeadom a postájukat, abból már simán kapnék valamit Ebayen vagy AliExpressen, így egyből arra is gondoltam, hogy megnézem őket az előbb említett oldalon is. Meg is találtam pár kivételével az összeset, és sokkal olcsóbban jöttem ki, szóval ezek azok amiket eredetileg Wish-en néztem ki, de végül Ebayen vettem meg:

Ezzel kezdeném a sort, mert nem csak olcsóbban, de jobban is jöttem ki ezekkel, ugyanis amit Wish-en találtam az csak 15 darabos volt, ez pedig 20. Azt mondjuk nem tudom 1000 forintért milyen minőségűek lesznek, de én egyeltalán nem tudok sminkelni, azt se tudom melyik mire és hova való, szóval nem valami profinak készülök, arra meg, hogy bénázzak és ismerkedjek velük szerintem teljesen jók lesznek. (Oh amúgy még mindig fent tartom a régebbi smink ellenes kijelentéseimet, nem szeretnék magamnak napi szinten új arcot vakolni, leginkább csak megtanulni szépen kifesteni a szemem, és valami tűrhetőt felrakni eseményekre, mint amilyen az esküvő is volt)

Tehát mivel valószínűleg baromi sokat fogok bénázni egy ecsetmosó se árthat a készletbe, meg hát amúgy is.

És akkor, hogy ezeket legyen is hova rakni, egy tartó. Először valami elrakhatót szerettem volna, de azok elég drágák voltak, ami meg inkább ilyen pici tolltartó szerű, abba meg nem vagyok biztos, hogy belefért volna az összes, meg nem csíptem volna-e be folyton a szőreiket, úgyhogy így kötöttem ki végül ez mellett. Szerintem nagyon kis csinos, és tök illik a szobámba.

Ezzel már régebb óta szemezgettem, mert tök praktikusnak tűnik, hogy így bárhova le lehet állítani, vagy akár még fel is csavarni. Igazából még szimpatikusabbnak is tűnik pl csoportképekhez, mint egy selfie bot, és ha esetleg a fényképezőm is beleférne akkor tényleg teljesen el lennék ájulva tőle.

Jó, hát ez valószínűleg azért nem ilyen lesz, de egy zoomnál csak jobb, és eléggé megtetszett az ötlet.

Hát mivel a múltkor nem sikerült megtalálnom a garázsban a táskáimat, arra gondoltam, hogy akkor ezeket megvenni is itt az ideje. És hát nekem ez nagyon tetszik. Mivel ilyen kis pici, még az se zavar, hogy átlátszó, mert egy telefonon és pénztárcán kívül nem is férne bele más, azok meg ugyan úgy látszanának a zsebembe is, szóval nincs rajtuk titkolni való, ráadásul a felirat is találó. Igazából eredetileg fehér táskát kerestem a nyári cuccaimhoz, de azt sehogy se találtam jót, ezt viszont fehér felirattal rendeltem.

Ilyesmi táskákkal mindig szemezgettem nagyritkán amikor sportboltokban jártam. Mindig is nagyon tetszettek, egyszer már majdnem vettem is, csak akkor lebeszéltek róla, de most nagyon örülök neki, hogy itt is összefutottam vele. Remélem azért strapabíró is lesz, mert valószínűleg jóól meg fogom pakolni.

Ez a táska pedig ismerős lehet ha esetleg már tavaly is olvastátok a blogot, mert ezt akkor is megrendeltem. Teljesen bele voltam zúgva ebbe, és a piros verziójába is, bár már akkor is a feketét választottam, mert több mindenhez fel tudtam volna venni. Aztán pár hét izgatott várakozás után sajnos kaptam egy levelet az eladótól, hogy eltűnt a táska. Az árát visszakaptam, de attól még nagyon szomorú voltam, most viszont megtaláltam egy másik árusítónál, ráadásul még olcsóbban is, úgyhogy megpróbálkozok vele újra, hátha most megkapom.

Ez először egyeltalán nem volt betervezve, tetszett-tetszett, de csak elmentettem várólistára, hogy hátha majd egyszer. Aztán kimentem a konyhába gyümölcsöt enni, és ahogy egyszerre többet meg akartam mosni, eszembe jutott, hogy az ebben mennyire könnyű és praktikus lenne, arról nem is beszélve, hogy ha már úgy is konyhai cuccokat vásárolgattam, ráadásul ezeket egymáson tök picire össze is lehet csukni, akkor már miért is ne.

Annyira tetszenek a mindenféle kalapok, de valahogy sosincs bátorságom hordani őket az utcán, nem is véletlenül írtam fel még a 101-1001-es listámra is, hogy egyszer elmegyek valahova kalapban és napszemüvegben ősszel. Ilyen kalapom már van egy, csak az fekete, de mindig is szerettem volna egy ilyet is, de elképzelhetetlennek tartottam színben hozzá passzoló cipő, és táska nélkül. Viszont, még tavaly szereztem egy kicsi bordó táskát, meg cipőt is, valamint most is rendeltem egyet, mert nagyon olcsó volt, és nagyon csinos is, szóval már csak a kalap hiányzott.

És akkor már az ilyen stílusúból is beszereztem egy bordót, ne csak fekete legyen ilyensmiből is. Ha megérkeztek, akkor már tényleg csak a bátorságomat kell összeszednem, hogy elmenjek így valahova.

Annyira bezsongtam attól a bordó cipőtől amit rendeltem, hogy teljesen elvesztem ezekben a színben hozzá illő fejfedőkben. Alig várom, hogy mind itt legyenek.

Ebből viszont kivételesen nem bordót rendeltem, de még csak nem is pirosat, hanem egy feketét, és a képen lévő barnát. Sose voltam sálas típus, de ha minden igaz, ez 170 cm hosszú, szóval ez már nem is sál, hanem inkább takaró. Őszre, amikor még nincs kabátos idő, de reggel és este már hideg van úgy gondoltam ez lehet a tökéletes választás.

Valamint rendeltem megint felsőket, és igazából nem is egy, hanem három cipőt, de már őszre, azokról majd remélhetőleg külön írok, mint a múltkor. Úgy érzem nagyon nem kellett volna az elmúlt majdnem fél évben szüneteltetnem a rendeléseket, mert most brutális következményei lettek... úgy értem, te jó ég, mi ez a sok cucc, és az a legrosszabb, hogy még mindig vannak dolgok amiket nagyon szeretnék. Egyszerűen nem bírok magammal amikor ez a sok (32 darab) dolog, amik között van nem egy kalap, sál, és táska(!!) 24 ezer forintba kerül. Tudom ez is nagyon sok, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ha most itthoni boltokba mentem volna el, ahol csak a táskák és a kalapok kezdődnek kb 5 ezernél, akkor ezeknek még a negyede se jött volna ki ennyiből, és így nézve, hogy ezeket amúgy is szerettem volna valahol megvenni, inkább már csak azt látom, hogy mennyit spóroltam, a mennyi költöttem helyett. (Na meg hát nem iszok, nem dohányzom, nem drogozok, nem járok el szórakozóhelyekre, de még havi szinten sminkekre se szórok el egy vagyont, szóval azért szerencsére volt hol megspórolnom az elmúlt fél évben amit most elköltöttem)

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe