Hello Silver - Támogatók

június 28, 2016

Mivel eredetileg supportként kezdtem azt hiszem úgy tisztességes ha ezt a bejegyzés sorozatot is velük nyitom meg. Csak azokat "mutatom be" akiket már elvittem idén legalább egyszer rankedre. 
Szerintem sokmindenkihez hasonlóan először azért kötöttem ki supportként, mert az tűnt a legkönnyebbnek, nem kell ölni, nem kell farmolni, hát mi lehetne ennél egyszerűbb? Aztán egy idő után azért supportoltam nagyon sokat, mert még a régi draft módba se volt kedvem veszekedni másokkal, hogy márpedig én akkor is midre vagy akárhova megyek, így inkább elvállaltam, amúgy is megszerettem. 
Szerintem aránylag jól is ment, tavaly mindenképp, idén már talán nem annyira, amióta jobban beletanultam főleg az adc létbe, nem szívesen megyek supportnak, mert nagyon rossz csapattársakat lehet kifogni, akikkel egyszerűen képtelenség bármit is kezdeni, így mostanában inkább innen csak rossz tapasztalataim vannak, a tavalyihoz képest mindenképp. Összeteszem a két kezem ha legalább egy normális adc-t sikerül kapnom aki nem rohangál a killek után és tudja mikor kell agresszíven játszani és mikor visszavonulni. Mostanában ha supportot pickelek az már csak azért van, mert baromira unom a hosszú meccskeresést, ahhoz képest viszont amúgy elég sokat sikerült már kipróbálnom ebben a szezonban is.


(A nevekre rálinkeltem a profiljukat, így ha esetleg érdekel ott meg tudjátok nézni miket tudnak pontosan. Némelyik hősnek egyébként még nem frissült rendesen az adatlapja és a régi videók és képek vannak fent, de ennél már modernebbül néz ki a játék.) A statokat pedig Lolskillről szedtem, sokan mondják, hogy nem túl pontos oldal, de a színei miatt szeretem itt nézni a dolgokat, mert legalább látom, hogy az átlaghoz képest nagyjából, hogy teljesítek. (Hány %-al vagy jobb/rosszabb mint egy átlag játékos, győztes/vesztes meccsek, átlag kill, átlag halál, átlag támogatás, átlag farm, átlag arany)

Vele kezdtem meg ebben a szezonban a supportos pályafutásom. Áron egyik nagy kedvence, úgyhogy már csak ezért is nagyon ki akartam próbálni, és eléggé bejött. Bár bevallom tankos támogatókkal nem igazán szeretek játszani, mert én inkább passzív vagyok, mint agresszív, nem szeretek harcokat kezdeményezni, inkább a háttérből gyógyítom vagy pajzsolom azt akinek szüksége van rá. Viszont ha nincs a csapatunkba egy dkg tankos karakter sem akkor kénytelen vagyok én pickelni egyet.
Pro: Szerintem aránylag könnyen kezelhető, és a passzívjának köszönhetően ha éppen töltődik a Q képessége sincs probléma. Az E-je és az ultija pedig nagyon hasznos.
Kontra: A nagy sietségba könnyű elhibázni az E-t ami nem csak, hogy "vicces" szitukhoz vezethet, elbukhatunk miatta akár egy harcot is. Az ulti animációja aránylag lassan jön ki, így előfordulhat, hogy meghalunk mire lemegy, vagy épp elég ahhoz, hogy ne találjunk el vele annyi embert, mint először terveztük.
Leonaval már a múlt szezonban is aránylag sokat játszottam, és általában vagy nagyon imádtam, vagy nagyon utáltam, csapat függő volt és általában meccsenként változott. Ő is a tankos supportok táborát erősíti, csak egy kicsit több benne az öngyilkossági hajlam, mint pl egy Braumba, mivel a képességei jóval kockázatosabbak.
Pro: Elég erős, és az E-je és az ultija miatt könnyen el is tud kapni ha nem vigyázol.
Kontra: Igaz ez csak saját tapasztalat, de ha ultival akarsz kezdeményezni, az elég nehéz, ha pedig ráhúzod magad valakire, és nem követ le a csapatod akkor elég nagy gondban tudsz lenni.

Előző szezonos support szerelmem volt, olyannyira, hogy vele van a legtöbb hősismereti pontom is, kicsit több, mint 180ezer. Idén viszont már nem pickeltem sokszor, annyit alakítgattak rajta, hogy már nem éri meg a kockázatot, ami abból is látszik, hogy eddig nálam idén amelyik csapatba ő volt a támogató játékos kikaptak.
Pro: Rengeteg heal és silence.
Kontra: Az alakítgatások után nagyon bele kell másznia az ellenfél arcába, hogy "életet lopjon", egyeltalán nem biztonságos vele a játék, és mivel nincs stunja és elég papír is, könnyű elkapni is.

Előző szezonba őt is nagyon szerettem, de csak amíg normálozgattam, mert valamilyen rejtélyes okból kifolyólag kb az összes rankedemet elbuktam vele. Kicsit félve vittem el idén is, de eddig azt kell mondjam, hogy nagyon jól működik még mindig. (Amúgy nem tudom miért, de én nagyon ritkán találkozom vele)
Pro: Gyakorlatilag minden. Lassítás, gyorsítás, silence, pajzs, és az az ulti!
Kontra: Talán csak azt rónám fel neki is, hogy kimondott rendes stunja nincsen, így kicsit talán nehezebben lehet vele kezdeményezni.

Namival mindig is szimpatizáltam, habár általában félve válaszottam, mert csak úgy random kezdeményezésképp nagyon ritkán találtam be a Q-jával, sőt volt, hogy úgy is félredobtam, hogy előttem álltak és meg se mozdultak. Nem volt számomra és az adc-m számára se egy nagy életbiztosítás ha őt pickeltem, viszont ebbe a szezonba azt hiszem elmondhatom, hogy megtanultam kezelni, és már sokkal magabiztosabban hozom el.
Pro: Healel és remek ultija van.
Kontra: Nehéz a Q-val betalálni.

El nem tudnám nektek mondani, hogy amikor csak aramon ismerkedtem a hősökkel Jannat mennyire mocskosul utáltam, mert soha nem arra ment a szél amerre szerettem volna, annyira nem, hogy legtöbbször visszafele. Aztán ahogy normálozás közbe egyre többször próbáltam ki, végül megszerettem. Valamiért viszont nem találkozom vele sűrűn, bár jelenleg én se pickelem túl sokszor.
Pro: A forgószél remek kezdeményező, az ultijával pedig "újra lehet kezdeni" a csapatharcokat.
Kontra: Elég jól meg kell gondolni azt az ultit, nehogy egy számunkra kedvező harcot tegyünk tönkre azért mert valakit gyógyítani szeretnénk. A forgószéllel véletlenül is egy rakás farmot el lehet vinni az adc-nk elől.

Zyrat párszor kipróbáltam régebben mindig mikor ingyenes volt, de valahogy sose jött be igazán, viszont most az átalakítások után megvettem és elég op lett. (Bevallom nem is igazán értem, hogy egyeltalán miért írják supportnak, bár ha Luxot is sokan annak viszik...) Mostanában egyébként inkább midre viszem, és egyszerűen imádom. Ha nem pont vele kaptam volna ki a sok 4v5 meccset akkor még sokkal jobb statjaim is lehetnének.
Pro: Baromi erős, így ha az adc nincs is nagyon a toppon lehet vele carryzni.
Kontra: Pont mivel nagyon erős, meg a virágai miatt ügyelni kell rá, hogy ne vigyünk el minden killt és farmot az adc elől ha supportnak visszük.

Sonáért úgy általában nem igazán lelkesedem, valahogy semmi kihívást nem látok benne, mivel az ultiján kívül semmi skillshotja nincs, és ahhoz se kell túl nagy tehetség. Bár baromi erős már a játék elején is, de piszkosul zabálja a manát is. Úgyhogy nem, nem igazán szoktam pickelni, esetleg csak muszájból valakire counterként.
Pro: Healel és mocskosul sokat sebez.
Kontra: Az ultin kívül nincs stunja ígyy nehezebb vele kezdeményezni, kicsit unalmas.

Sonahoz hasonlóan Morganaért se rajongok túlzottan, számomra ő is nagyon unalmas, csak nála legalább kell egy kis ügyesség is a Q-hoz. Elég népszerű és erős support, de nem az én stílusom, pedig tavaly sokat rankedeztem vele az elején, amikor senki máshoz nem konyítottam, viszont lehet majd igyekezni fogok megkedvelni most is.
Pro: A Q képessége eltart egy évig ha betalál, a pajzsa pedig mindent levéd.
Kontra: Unalmas, az ultija pedig kicsit macerás.
 (Ez jobb is lehetett volna ha 20 percnél nem adják fel)

Jelenleg eddig tehát őket vittem idén rankedezni, de közel sem szándékozom itt megállni. Ha esetleg még supportolni kényszerülök nagyon szívesen kipróbálnám Tresht (megvan, de mivel tavaly nem igazán ment vele, idén még nem próbáltam), Blitzcranket (szintén), Nautilust  (szintén), Taricot (megvan, de még sosem próbáltam), Bardot (nincs meg, még sosem próbáltam, de tetszik). Alistar, Tahm Kench, Karma és Zilean viszont valahogy nem vonz, de ki tudja, lehet majd egyszer rájuk is sort kerítek.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy ezek tényleg csak az én véleményeim és tapasztalataim, ha ti is játszotok nyugodtan osszátok meg a tieiteket a chatben ^^

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe