Kérdezz - felelek / random

augusztus 23, 2016

Jobb ötlet híján, meg mivel tavaly nyáron is csináltam egy rakás "tag"-et, - amit nem tudom milyen felindulásból de egyébként a # címkével érhettek el, ha ti is ki szeretnétek valamelyiket tölteni - úgy gondoltam, hogy most idén is belefér minimum egy. Sikerült találnom egy olyat ahol nagyjából minden kérdés újdonság, és kellően randomok is, úgyhogy vágjunk bele.

  • Vannak visszatérő álmaid? Ha igen, mik azok?
    Mostanában nem igazán szoktam álmodni, vagy legalábbis nem olyan jelentős dolgokat amikre még felkelés után is emlékeznék, úgyhogy jelenleg nincsenek, viszont régebben sok álmomban feltűnt egy furcsa fekete alak, akit a mai napig nem tudok  hova tenni.
  • Mi a kedvenc gyümölcsöd?
    Tulajdonképpen amiket eddig valaha is megkóstoltam mindet szerettem (talán csak a sárgadinnyétől nem voltam elájulva, de arra se mondanám, hogy nem enném meg újra) és valószínűleg csak azért eszek általában kevésszer, mert nagyon lusta vagyok őket megmosni/hámozni/felszeletelni stb, vagy csak nagyon drágák és sajnálnám rájuk "kidobni" a pénzt. Az egyik legnagyobb kedvencem egyébként a görögdinnye és a licsi.
  • Édes vagy sós?
    Változó, attól függ miről van szó. Például ha ki lenne elém téve egy tál chips és egy tál csoki, valószínűleg mindkettőt felfalnám, a húsokhoz pedig imádok gyümölcsöket enni, viszont ha egy bödön fagyi vagy mondjuk egy hamburger között kéne választanom akkor biztosan az utóbbi lenne, úgyhogy talán legyen a sós.
  • Mi a legkisebb félelmed?
    (Ilyet még nem is hallottam, általában legnagyobbat szoktak kérdezni, nem?) Amilyen alaptalan és furcsa dolgoktól tudok félni, talán még a legkevesebb a pókoktól való rettegésem. Azzal úgyis majdnem minden ember küzd, és ha belegondolok ezek a nálunk élő kis "izék" még attól, hogy undorítóak, teljesen ártalmatlanok.
  • Melyik zöldséget szereted a legkevésbé?
    Sütve/főzve/párolva majdnem az összeset utálom, talán csak a karfiol és a cukkini a kivétel, nyersen aránylag sok mindent megeszek, bár bevallom az "alapokon" kívül, mint paprika-paradicsom(oké, ez gyümölcs, nem baj)-uborka-répa-saláta mást még nem is nagyon kóstoltam szerintem, de amit nagyon nem szeretek, és sírva tudnék fakadni ha valaki azt mondja, hogy egyem meg, az a piros és a zöld paprika.
  • Szoktál tejet inni?
    Csak úgy random valamihez vagy magában nem, de ha tejbeáztatóst vagy müzlit eszek akkor viszont általában megiszom ami marad utána.
  • Mi volt az utolsó mondat abban a könyvben amit legutoljára olvastál?Ez passz, valamikor múlthéten olvastam ki a Jégviráglányokat, de nem szeretnék senkinek se spoilerezni vagy ilyesmi.
  • Szereted a keserű ételeket?
    Hát így perpillanat semmilyen keserű étel nem jut eszembe, úgyhogy erről nem áll módomban nyilatkozni.
  • Mi volt az eddigi legjelentősebb esemény az életedben?
    Úgy gondolom ha valami jelentős, akkor annak mindenképpen valami pozitív dolognak kell lennie, habár negatívat sajnos többet tudnék sorolni. Talán az érettségit mondanám, mert aránylag utána változott meg elég gyökeresen az életem, jó és rossz irányba egyaránt.
  • Mik volt az a dolgok (könyv, film, stb) amik nagyon megérintettek?
    Megpróbálom nagyjából összeszedni azokat amiken sikerült elsírnom magam, bár nem mindegyiknél feltétlenül azért mert annyira szomorúak lettek volna.
    Könyv:
    - Ruta Sepetys - Árnyalatnyi remény
    - Diane Setterfield - A tizenharmadik történet
    - Donna Tart - A titkos történet
    - Emily Bronte - Üvöltő szelek
    - Charlotte Bronte - Jane Eyre
    - Csáth Géza - majdnem az összes műve amit csak olvastam
    - Erin Morgenstern - Éjszakai cirkusz
    Talán ennyi elég is lesz.
    Film:
    - Kagen no Tsuki
    - Ne engedj el (érdekes, mert igazából olyan nagy érzelmeket nem sikerült kiváltania belőlem mint szerintem kellett volna, mégis megkönnyeztem, pedig a könyvet tök fapofával olvastam végig)
    - Silent Hill - A halott város és Rec (ezen a kettőn félelmemben sírtam, annyira rájuk pánikoltam, hogy az utóbbit kb 20 perc után ki is kellett kapcsolnunk)
    - Ollókezű Edward
    Nem vagyok egy nagy filmnézős típus, úgyhogy szerintem itt is elég lesz ennyi.
  • Mi a kedvenc kutya- macskafajtád?
    Engem a fajták valahogy mindig teljesen hidegen hagytak, a lényeg, hogy szeressük egymást. Habár a kutyákért annyira nem vagyok oda, így aztán tényleg édesmindegy, hogy milyen, macskából pedig jöhet az összes féle-fajta.
  • Mi lenne az álom munkád ha megkímélhetnéd magad az összes tanulástól/kudarctól ami ahhoz vezet és egyből csinálhatnád is?
    Nem is tudom igazából, régen, amíg el nem mentem a grafikusi okj-ra nagyon tetszettek a kreatív szakmák, de azóta rájöttem, hogy se nagyon türelmem, se tehetségem nincs hozzájuk, és már nem is nagyon szeretnék ilyenekkel foglalkozni. Most ha tényleg bármit választhatnék, talán a legszívesebben valami online "újságba" írogatnék cikkeket.
  • Vannak olyan nevek amiket annyira nem szeretsz, hogy már egyből unszimpatikus az az ember is akit így hívnak?
    Bevallom magyarba is van pár olyan amikkel nagyon nem szimpatizálok, bár ott általában előbb volt gondom magával a személlyel és csak utána terjedt át a névre is az utálatom, de mivel senkit nem szeretnék megsérteni inkább külföldieket sorolok fel.
    Jessica - nem tudom miért, de borsódzik a hátam ha valahol meghallom ezt a nevet.
    Paul/Pauline/Paula - ezek csak egyszerűen nagyon nem, brrr.
    Sophie - pöppet lerágott csont, egyszer azt olvastam valahol, hogy ez a világon a legesleggyakoribb női név.
    Rachel - lehet, hogy túl sok könyvet olvastam ahol volt ilyen nevű szereplő, de nagyon unszimpatikus lett.
    Dolores - Ezzel a névvel meg a világból is ki lehetne kergetni.
    Hirtelen ennyi jutott eszembe, és most nézem, hogy fiú neveket nem is írtam, bár azok nekem egyébként is mindig jobban tetszettek, amikor a cicáknak kerestem is sokkal jobban meggyűlt a bajom a lányosakkal.
  • Melyik a kedvenc betűd?
    Ezen még sohasam gondolkoztam, pedig anno amikor belekóstoltunk egy kicsit a kalligráfiába sokat megkedveltem, ilyen volt például az n és az m.
  • Milyen hangszereken játszanál szívesen?
    Igazából semmin sem tudok, sosem tanultam semmilyen zenével kapcsolatos dolgot, amit néha kicsit bánok, habár egyszer kipróbáltam a hegedűt és néhányszor a gitárt, de elég botfülűnek éreztem magam. Ha viszont most egycsapásra megtanulhatnék bármin játszani akkor az a zongora, a hegedű, a gitár, a basszusgitár és a hárfa lenne.
  • Kik a legjobb barátaid?
    Vagyis kik azok akikkel sokat beszélek, és a mai napig elmondhatok nekik mindent, mert nem küldenek el a sunyiba az összes hülyeségemmel együtt?
    Imotou-chan, Tünde, Bűvész és igaz, hogy nem csak barát, de Áron.
  • Mi lennél inkább, csontváz vagy szellem?
    Ez nem is kérdés, egyértelműen szellem. Biztosan "elszórakoztatnék" pár embert.
  • Gyíkot, halat vagy inkább kígyót tartanál háziállatként?
    Leginkább azt mondanám, hogy egyiket se, a halak szépek, de egy pöppet unalmasak, a kígyóktól még ha tudnám is, hogy nem bánt, szerintem azért még tudatt alatt is paráznék, a gyíkoktól pedig szintén, de ha mindenképp választanom kell akkor legyen a legutóbbi.
  • Képzőművészet vagy zene?
    Mivel ez a grafikus dolog tényleg elvette a kedvem mindenféle rajzal/festéssel/stb-vel kivitelezett dologtól, ezért legyen a zene.
  • Mi a kedvenc virágod?
    Nem igazán vagyok oda a virágokért, mert sajnálom, hogy olyan hamar elszáradnak/elnyílnak, de egyébként a rózsa.
  • Leves vagy saláta?
    Nem vagyok egy nagy leveses típus, magamtól leginkább csak a hús- gyümölcs- és karfiollevest eszem meg, úgyhogy legyen inkább valami fincsi saláta sok husival és öntettel vagy gyümölcsökkel.
  • Életben tudod tartani a növényeidet?
    Régen anyum mindenfélével telipakolta mindig a szobámat meg úgy az egész lakást, de tudta, hogy nem igazán vagyok oda az ötletért és ha rajtam múlna egyik se húzná sokáig, aztán miután ő már nem volt velünk, egy ideig papával locsolgattuk őket, de sajnos eléggé össze-vissza, volt, hogy mindketten adtunk nekik vizet, aztán hetekig egyikünk se, mert azt hittük, hogy a másik gondoskodik róla, úgyhogy szépen lassan elpusztítottunk mindent. Nagyon sajnáltam őket, úgyhogy jelenleg egy sincs a közelembe akit nekem kéne ápolnom, de úgy gondolom, hogy ha ismerném az adott növény szükségleteit akkor biztosan életben tudnám tartani.
  • Melyik állat hasonlít rád a legjobban?
    Erre a képre pár hónapja bukkantam rá valahol, de elég találó.
  •  Mi a legrosszabb könyv amit valaha olvastál?
    Az elmúlt pár évben sikerült néhány borzalommal összefutnom, lássuk csak:
    - Heidi McLaughlin - Örökké a csajom
    - Cecelia Ahern - Ahol a szivárvány véget ér
    - Rainbow Rowell - Eleanor és Park
    - Kiera Cass - Az összes párválasztós könyv
    Több hálisten hirtelen nem jut eszembe.
  • Gyűjtesz jelenleg valamit?
    Sosem voltam az a kimondott gyűjtögetős típus, bár volt amikor rámjött, így akadt Pokemon tazós, Sailor Moon figurás, vagy kettétört kavicsos korszakom, de már egy jó pár éve igazából semmit, hacsak nem a sok hülyeséget Ebayről.
  • Hány párnával szoktál aludni?
    Jelenleg kettő van az ágyamban, és soha nem is nagyon volt alkalmam többet használni, de szerintem igazából bármennyivel tudnék, bár előfordul az is, hogy még ezeket is félredobom mert zavarnak.
  • Mi volt a legkésőbbi időpont amikor felébredtél?
    Sose szerettem olyan sokáig aludni, mert mindig úgy éreztem, hogy amíg én napközben alszok, addig tök fontos dolgokról maradok le, úgyhogy általában legkésőbb olyan 8-9 körül mindig felkelek, a leghosszabb talán az egyik jrock koncertem után volt, délután 1 körül.
  • Hány kép lóg a faladon?
    Ha ezt egy pár évvel korábban töltöttem volna ki, akkor a válasz 0 lenne, mert anno a poszterekért voltam nagyon oda. Most már nem tudnám elképzelni, hogy összetrutyizzam velük a falat, így jelenleg kettő. Többet is feltennék szívesen, de nem találtam még olyat ami tetszik is, és jól is mutatna.
  • Hány éves korod óta nem alszol plüssállattal?
    Ez a kérdés lényegtelen, mert a mai napig azzal alszom. Ha nem is ölelgetem állandóan is megnyugtat a tudat, hogy itt van mellettem.
  • Mi a kedvenc édességed?
    Igazából nagyon ritkán eszem édességet, de ha egyszer érzem, hogy már muszáj akkor bármit felfalok ami az utamba kerül. 
  • Mi a kedvenc péksüteményed?
    Volt egy időszak amikor csak pékárukat vittem suliba tízóraira, így borzalmasan megutáltam a végére egy csomót, például a mai napig herótom van a lekvárostáskától vagy a túrósbatyutól, de pár hónappal ezelőtt találtam az intersparba valami iszonyatosan finomat, de sajnos nem tudom mi a neve, amúgy pedig a kakaóscsiga, de csak ha tényleg jóóóó csokis.
  • Van kamerád? Milyan fajta?
    Kimondott kamerám nincsen, soha nem is volt, és nem is érzem, hogy kellene. Ha nagyon muszáj akkor a fényképezőgépemmel ami Canon, vagy a telefonommal ami Samsung, fel tudok venni bármit.
  • Szereted az ékszereket?
    Az arany, ezüst vagy ne adj isten még drágábbakat nem, mert nem tudnék rájuk vigyázni, meg nem is érzem úgy, hogy bármennyire is passzolnának hozzám, valami sima random kis nyakláncot vagy karkötőt viszont szívesen hordok ha úgy van. A gyűrűket annyira nem preferálom, mert bosszant, hogy minden kézmosásnál fel-le kell őket pakolgatni.
  • Napfelkelte vagy naplemente?
    Sokkal jobban szeretem az éjszakákat, mint a nappalokat, úgyhogy a naplementére szavazok, viszont a napfelkelték is nagyon szépek, bár sokkal kevesebbszer van hozzájuk szerencsém, újévkor viszont szeretem megnézni az elsőt.
  • Fülessel vagy füles nélkül szeretsz zenét hallgatni?
    Ha valahol vagyok és mp4-el hallgatom akkor fülessel, mert szerintem baromi irritáló amikor valaki az utcán/vonaton/stb üvölteti a saját zenéjét, otthon pedig változó, ha egyedül vagyok akkor általában nem teszem fel a fejhallgatómat, de egyébként mindig (amúgy is szerintem jobban szól minden arról, mint egy mezei laptopról).
  • Mi volt a kedvenc műsorod kiskorodban?
    Imádtam a régi animéket amikor még nem is tudtam, hogy azok (aztán az után is, hogy már tudtam), sok mesét a Cartoon Networkon amiket ma már ha kényszerítenének se néznék meg többször, volt egy nagyon durva Totally Spies korszakom, amikor még farsangon is nekik öltöztünk be, aztán pedig egy Hannah Montanas, bár az ellen mindig tiltakoztam, hogy bármelyik cuccom is olyan legyen a suliba, nem tudom miért.
  • Melyik a kedvenc helyed a lakásban?
    Szeretem az ágyamat, mert csak egy fél mozdulat az asztalról átemelni a laptopot, valamint a kertben a hintaágyat, azon elterülni és olvasni, miközben a cicák össze-vissza dorombolnak körülöttem.
  • Izzadni vagy fázni szeretsz jobban?
    Fázni, nincs is jobb, mint egy hideg nap után venni egy forró fürdőt, vagy belebújni egy jó meleg, pihe-puha pulcsiba vagy takaróba. Az izzadás utálatos, tényleg az egyik remek példája amiért nem szeretem a nyarat.
  • A legjobb vicc amit valaha hallottál?
    Már biztosan a könyökötökön jön ki, de: Két medve megy az erdőben, az egyik jobbra, a másik balra.
  • Mi a legfurcsább dolog amit valaha láttál nyilvános helyen megtörténni?
    Nem is tudom igazából. Pár hónapja láttam egy embert feküdni az út közepén miközben egy autó állt mellette, arra tippeltem, hogy elütötték, de nem akartam ott maradni bámészkodni.
  • CD vagy digitális változat?
    Egész eddigi életemben egyetlen egyszer vettem csak CD-t, egy Asking Alexandriát, úgyhogy bármennyire is illegális esetleg, maradok a youtube-os/letöltött verzióknál.
  • Ki hiányzik most?
    Anya, de ő igazából mindig.
  • Ki volt a legrosszabb helyettesítő tanár akivel valaha találkoztál?
    Ez érdekes kérdés. Még általános iskolában volt egy időszak amikor elég sokat hiányzott a matek tanárunk, és számunkra mindenféle ismeretlen szakmabelieket küldtek be, köztük volt egy elég alacsony "néni", akinek az óráján még csaknem levegőt venni is féltünk, volt, hogy az egyik osztálytársunkra ráordított mert megvakarta a kezét. Magunk között csak TerrorTörpének hívtuk.
  • Hiszel a horoszkópokban?
    Mindig elolvasom ha valahol épp szembe jön velem a napi/heti/havi, de ezekbe annyira nem. Az ilyen általánosakban, amik leírják, hogy egy csillagjegyre mik a jellemzők, abban már egy kicsit jobban, de szerintem ha valaki a pontos dátumok és időpontok alapján csinálna nekem egy személyre szabottat azt simán képes lennék elhinni.
  • Mennyire vagy spirituális?
    Nem igazán érzem magam annak, de hiszek az ezekkel kapcsolatos dolgokban.
  • Mesélj az állataidról. (Ha nincs, akkor valamelyik családtagodról)
    Van egy elég idős kutyánk, akit anno az InuYashaból Shippounak neveztem el. Sajnos olyan sűrűn nem találkozunk, mert el van kerítve a kertbe, papáék pedig nem engedik, hogy bemenjek hozzá, pedig én tudom, hogy a légynek se tudna ártani. Valamint van két kb 3 hónapos kiscicám akik szerintem egyszer doromboló bajnokságot fognak nyerni.
  • Könnyen túl lépsz a hibáidon?
    Attól függ mi számít koránnak, és mekkora kaliberű az a hiba. Vannak olyanok amiken még a mai napig nem igazán tettem túl magam, pedig már jó pár éve történtek, de egyébként a legtöbbet pár nap alatt elfelejtem, így ha akarnék se tudnék rajta többet rágódni.
Hát ennyi lett volna, eredetileg Tumblr-ről szedtem, de pár kérdést, ami borzalmasan furcsán hangzott magyarul kihagytam belőle, ha kedvet kaptatok hozzá töltsétek ki ti is ^^

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe