Ali - ruhák

augusztus 26, 2016

Ahogy már azt hiszem egyszer említettem sok mindennel így vagyok, de a netes ruhákra különösen igaz, hogy miután rájuk bukkantam és beléjük szerettem, a wishlistemre pakolva pihentetem őket egy pár napig, hogy a kezdeti felindulás után el tudjam, dönteni, hogy biztosan tetszik-e, biztosan hordanám-e, és biztosan azt a méretet/színt/mintát szeretném-e. Ha átesett ezen a "biztos" teszten akkor pedig megrendelem. Régen aránylag sok ruhát vásároltam a netről, azokat hordtam is elég rendesen, viszont amiket tavaly vettem, ott már sok jutott arra a sorsra, hogy ugyan átmentek a próbámon, de ideérkezve rájöttem, hogy vagy nem tudom őket mihez felvenni, vagy nem mértem le a hosszát, csak a többi adatot és ideérve kiderült, hogy esetleg rövid. Most már nem szeretnék ilyen hibába esni, így tetől-talpig, keresztbe-kasul, mindenhogy lemértem magam, áttanulmányoztam a szekrényem az esetleges kombinációkhoz és végül ők lettek a szerencsés kiválasztottak.



Be kell vallanom, hogy felsőkben, leginkább pólókban nagyon válogatós vagyok. Volt egy korszakom amikor gyakorlatilag nem is hordtam rövidujjút, mert annyira utáltam az összeset.  Ez szerencsére elmúlt, de így is nagyon megszenvedtem vele mire fazonba, színbe és mintába is megfelelőket találtam. (Mivel tényleg nem vagyok egy nap póló barát, így még azt is szem előtt tartottam, hogy 10 dollárnál semmiképp se legyen több, mert annál nem fizetnék érte többet, akkor se ha álmaim felsője lenne) Lehet egyszerre kicsit sok (3db), de mivel évekig nem vettem, így kicsit hiányom van belőlük.

Régen mindig azért hisztiztem, mert nem volt egész alakos tükröm, így hogy már van, szimplán csak be kell látnom, hogy béna vagyok. Mentségemre szóljon, hogy nehéz volt úgy fényképezni, hogy ne látszódjon se az bájos idióta fejem és a szobából se sok, mert azt majd mindenképpen egy külön bejegyzésben szeretném bemutatni. (Amivel már szintén több, mint fél éve adós vagyok, de úgy érzem még nem az igazi ahhoz, hogy írjak róla) Mivel kiterítve meg ugyan azt a látványt tudnám nagyon maximum visszaadni amiket az alap képeken is láthattok, így ha nem bánjátok nem fotóztam végül le őket külön. (Egyébként ezeket még mind nyár elején rendeltem, de addig-addig húztam hátha fogok tudni rendesen fényképezni, de hát nem, és már eléggé idő szerű volt kirakni)

Azt is be kell vallanom, hogy egyenlőre még se kimosva, se az utcán nem volt rajtam egyik se, úgyhogy ez csak ilyen hirtelen első benyomáson alapuló értékelés lesz. Végül is az a lényeg, hogy minden rámjön és jól is néznek ki.

Cicáááás. Ilyesmit már itthon is láttam, a New Yorkerbe fel is próbáltam, de nem az a normális póló fazonja volt, hanem kicsit rövidebb, úgy meg annyira nem jött be. Most örülök, hogy ezt megtaláltam, kellően egyszerű, de mégis aranyos (és ha jól emlékszem olcsóbb is, mint itthon). 5.68 dollárba került. Az anyaga nagyon kellemes, a hossza is teljesen tökéletes, viszont szerintem majd mindenképp kézzel kell kimosnom, mert a minta elég sérülékenynek tűnik tapintásra.

Megint cicaaaa. Igazából nem szeretem nagyon az ilyet nagy, nyomott "cuki" mintákat de mivel cicás, és alul azok a rojtok nagyon megfogtak, így gondoltam miért is ne. Sokszor egyébként is azok lesznek a legkedvencebb dolgaim amiket csak próba cseresznye végett veszek meg. Egyébként elsősorban inkább "strandolós" felsőnek szánom, flangálni a parton, meg ilyenek (akkor még amikor ezt kitaláltam úgy volt, hogy elmegyek apáékkal Horvátországba, oda tényleg nagyon jól illett volna szerintem), utcán egyenlőre nem igazán tudom elképzelni magamat benne. 8.68 dollárba fájt. Az anyaga ennek is jó minőségűnek tűnik, és ennél a mintát se féltem annyira. Amúgy pedig vajszínűbe rendeltem, csak az külön nem volt fent az oldalon.

Ennek elsősorban a fazonja tetszett meg, hogy csak úgy van és lóg. Olyan mint egy fiú póló, amiket nagyon imádok. Egyébként nagynak néz ki, mégis a legnagyobbat rendeltem meg, ami L-es, mert a méretezés szerint mellbe nagyon kicsi. 9.99 dollárért vesztegetik jelenleg. (Huhh, pont belefért a limitembe, bár állítólag 19.98-ról volt éppen leárazva) Nagyon kényelmes és jól is néz ki, viszont az anyaga első tapintásra rémes, olyan mint a fürdőruha. Viszont ha nem fog rámtapadni akkor attól függetlenül még szeretni fogom.

A hosszúujjasokat nagyon imádom, úgyhogy itt igazából nem szabtam magamnak felső határt. Próbáltam olyanokat összeválogatni amilyenekből itthon még csak hasonlókat se lehet találni. Ami egyébként nem volt nehéz, mert itt baromira nem találok olyan dolgokat amik tetszenek.

Ez a pulcsi abszolute szerelmem. Olyan, mint egy matrózblúz, mégis közbe egy laza, cuki, lógos és kényelmes viselet. Azokat a kötőket a nyakánál kimondottan imádom. Nem volt olyan olcsó, 22.98 dollárért, de hát a szerelmemért mindent. Még ízlelgetem az ötletet, megnézem hogy viselkedik majd ha rendesen hordom, és ha tetszik akkor lehet beszerzem a sötétebb verzióban is.

Másik nagy szerelmem. Amikor megtaláltam és megláttam, hogy nem csak egy barbie baba méret van belőle esküszöm majdnem elsírtam magam. Olyan gyönyörű, különleges és szerintem nagyon csinos. (Kéne szereznem nekem is valami hasonló kalapot ami ott van mellette, és akkor tényleg teljes lenne az awww) 15.83 dollárért szerintem még aránylag meg is érte. Ezek voltak a gondolataim mikor megrendeltem, viszont amikor megérkezett és kibontottam kicsit csalódnom kellett. Az anyaga elég érdekes, olyan "retrós", de már van ötletem, hogy mivel fogom felvenni, és amúgy egyébként tényleg nagyon szép.

A változatosság kedvéért még egy cicás ruhadarab. (bár amúgy szerintem full egyszerű fehérbe is teljesen jól nézne ki) A gallérja fogott meg nagyon, pedig régen utáltam az ilyen dolgokat, de most nagyon tetszik. Egyszerre tűnik lazának is csinosnak is. 13.96 dollárért szerintem nem volt drága. Kényelmes és nagyon meleg, az anyaga pedig valami isteni. (Az a cica pedig amúgy hasonlít Theora ^^ [azóta se tudom amúgy, hogy mi lehet szegénykémmel])

És végül, de nem utolsó sorban

Egy nadrág. Sokat panaszkodtam, ha nem is kimondottan itt a blogon, hogy egyszerűen nem találok picsanadrág és hosszúgatya között kb semmit, aztán megláttam ezt. 20 dollárért annyira nem volt olcsó, de ha hosszútávon tényleg jó lesz, akkor valószínűleg imádni fogom. A képek alapján nekem úgy tűnt, hogy ez nem egy passzentos nadrág, hanem épp ellenkezőleg, ezért mivel a comb méret nem volt megadva, a biztonság kedvéért (meg mivel még mindig nem vagyok 40 kg-s japán, ilyen nadrágot meg eddig csak rajtuk láttam) XL-eset rendeltem. Rámjön, kényelmes és tényleg nem picsagatya, úgyhogy egyenlőre nagyon tetszik, nem is túl nagy, nem is kicsi, ahhoz képest, hogy netről rendeltem, perfekto~

Így, hogy ismét elég jó tapasztalataim vannak ezekkel a netes ruhákkal szerintem őszre/télre is mindenképpen körül fogok nézni Ebayen és Aliexpressen is.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe