my desktop 2 ♥

május 27, 2016

Kb kicsit több, mint fél évvel ezelőtt volt egy ilyen bejegyzésem, akkor nagyon bele voltam zúgva abba a háttérbe, meg a RocketDock-os ikonjaimba, de azóta már sok víz lefolyt a Dunán, rengeteg háttérkép és ikon váltáson átestünk, de úgy érzem, hogy a pár héttel ezelőtti kreálmányommal találtam rá most arra a stílusra ami igazán tetszik. 

Ha rákattintotok majd a 'laptop' címkére láthatjátok majd milyen volt az előző, ahhoz képest inkább visszafejlődésnek nevezném a mostanit, bár csak az animés dolgok miatt. Az a háttérkép jóval komolyabb volt, mint ez, de hát most megint ezeket szeretem.



Jelenleg is a minimal stílust preferálom a legjobban, az előző változatból maradt is az óra és a lomtár, viszont a RocketDockot már nem a leghasználtabb programjaim tárolására, hanem a tálca helyett használom. Ha valamit oda rakok, egyből ide kerül ilyen kis cuki picibe. Nagyon tetszik, egyedül annyi problémám van vele, hogy ha Lol-ba kapok valami értesítést annak nincs hangja valamiért. De annyira nem gáz, mert ha játékot talál akkor viszont egyből felugrik, ha valakivel pedig beszélgetek, akkor csak szimplán nem rakom ide le. A skypeal már nincs ilyen probléma, mindent hallok akkor is ha itt van, mozillával szintén.

Ha már ezzel a laptoppal tavaly Windows 8-ra kényszerültem (bár először nagyon nem akartam, és a 10-et se mertem még letölteni) úgy gondoltam, hogy így egy évvel később jó lenne hasznosítani is azt az elrendezési elvet amit felkínál. Bevallom tényleg egy évig hozzá es nyúltam ezekhez a dolgokhoz, nem is nagyon értettem, hogy hogy kell, így nem is használtam, de amióta megvan, egyszerűen imádom. Könnyen megtalálok rajta mindent, kéznél is vannak, de mégse az asztalomon foglalják a helyet. 
Próbáltam különböző szempontok szerint szétválogatni a dolgokat, időjárás - általában nem itt szoktam megnézni, hogy hány fok van, de annyira jól mutat, hogy nem akartam leszedni. (Ja, egyébként nem Tokyo-ra van állítva, csak titkolom, hogy hol lakok) utána következnek a mindenféle alkotásokhoz köthető dolgok, Photoshop, Indesing, paint stb. Aránylag színekbe is jól jöttek ki, hogy két-két egyforma, és egy teljesen más, így könnyen el tudtam őket rendezni. Bár megmondom őszintén jobban örülnék neki ha én állíthatnám be őket. Utána következik az asztal, jó nagyba, a könnyű elérhetőség miatt. A másik blokkba tárolom a leghasználtabb játékaim, alatta viszont már egy pöppet káosz van, de egyenlőre többet nem tudtam kihozni belőlük, hogy jól is nézzenek ki. (Azóta pedig még az "Ez a gép"-et is sikerült átneveznem, mert így elég gagyin hangzik)

És végül a mozilla. Még mindig imádom ezt a katakana-kanji-rendes betűs megoldást, úgyhogy ezt nem is piszkáltam, csak a témát. Rengeteget megnéztem mire megtaláltam ezt, de nagyon tetszik. Rendesen látszik rajta a karakter, szép a színe, kellemes a hangulata és minden rendesen olvasható is.

Jelenleg tényleg nagyon tetszik ez az egész, úgyhogy szerintem egy ideig mindenképpen kihúzom így.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe