Felhasználónevek

március 10, 2016

 (A kezdés ellenére nyugi, nem LoL-os bejegyzés következik.)
Elég szokatlan még az új nevem Lol-ba, de imádom. Igaz, a Hallucinogen-t is szerettem, mindig Halu-nak becéztek és egyszerűen nem is értem miért gondoltak az emberek arra, hogy biztos szívok valamit, nekem meg se fordult a fejembe anno amikor leregisztráltam és a mai napig se jutna ilyesmi az eszembe. Egyébként az egyik kedvencem még nyáron történt, két barátom együtt játszott nélkülem amíg nem voltam fent, valami Katica nevű lánnyal, és nem tudom miért, de valahogy szóbajöttem, erre az a lány teljesen kikészült, hogy úristen mi mind drogosok vagyunk, jézusom meg mit tudom én, aztán kapta is vissza az ívet azzal, hogy neked meg Katica a neved, mégsem vagy egy bogár... Ezen nagyon jót nevettem mikor utólag elmesélték. Mindenesetre eddig is voltak kritériumaim a felhasználó-karakternév választásokkal, de így mégeggyel bővítettem a képzeletbeli listám:


Ne legyen benne szám
Nem tudom miért egyszerűen allergiás vagyok az olyan nevekre amikben számok vannak. Ha véletlenül egy olyat szeretnék használni ami már foglalt, akkor jobban szeretem x-el vagy i-vel megoldalni. Pl imvun a xPsychoToxic vagy Twitchen az iLyni.

Ne álljon két részből
Igaz erre két ellenpéldát is tudok hozni, szintén az imvus nevemet, és pl a molyon/tumblrön használatos Paranormal Princess-t, de alapjáraton véve nem szívesen regisztrálok sehova valamilyen képzeletbeli névvel, mint pl a Daisu Abnormal, amit 16 éves korom körül előszeretettel használtam ha valahol meg kellett adnom az igazi nevem és nem akartam, de felhasználónévnek akkor se tudtam volna elképzelni. (Azt hiszem last.fm-en még mindig ez az "eredeti" nevem)

Ne lehessen kitalálni belőle a nememet
Igazából ezt csak a lolhoz hasonló játékokban veszem figyelembe, mert ha nincs egyértelműen benne bármi ami arra utalna, hogy nem vagyok fiú, akkor alapból annak tekintenek, és ezt annyira élvezem. Valaki bejelöl egy jól sikerült játék után, és beszélgetés közben folyamatosan megy a man, dude, mate / ember, haver kombó. Pedig egyébként szerintem full lányosan írok, még így a blogon belül is le lehet szűrni de személyes beszélgetésekbe a sok ^^, :3, *-* egyéb hülyeséggel meg főleg, de nem tűnik fel nekik, vagy csak nem akarnak megbántani vagy nem tudom ha tényleg fiú lennék és rákérdeznének. Volt akivel kiderült amikor bejelölt facebookon, vagy amikor először beszéltünk skypeon/ts-en. Az egyik kedvencem, hogy a srác fogadott a barátnőjével, hogy vajon mi lehetek, és elbukta, ezért fizetett a lánynak egy ezrest, a másik pedig csak úgy tök semlegesen beszélgettünk még meccs elején, hogy ki minek tanul és amikor mondtam, hogy korrektornak, mondta, hogy nem akar megbántani, de szerinte az nagyon nem fiús szakma, akkor írtam, hogy az lehet, de nem is vagyok fiú, erre szerencsétlen úgy meglepődött, hogy elhealelte magát. Tehát én tényleg nagyon élvezem, meg amúgy se szeretem ha valaki azzal próbálja magára felhívni a figyelmet, hogy úton útfélen hangoztatja, hogy lány, vagy üvölt a nevéről és így próbál ingyen skinekhez vagy rp-hez jutni.

Ne legyen az becenevem
Ezzel is már egy párszor megjártam, pl az e-mail címembe benne van a Yumi, Twitteren a Daisu amik még nagyon régen pl a japános korszakomban a közkedvelt beceneveim voltak, de most már egyeltalán nem használom őket és kicsit idejét múltak is.

Ne legyen magyar
Jó ez egy magyar oldalon mondjuk lényegtelen, de nem tudom elképzelni, hogy a Lol-ra vagy akármilyen más külföldi oldalra/játékra magyar névvel regisztráljak. (bár alapból nem tudom ezt elképzelni, még sose csináltam ilyet) de egyszerűen nem szeretném ha mindenki egyből tudná, hogy milyen nemzetiségű vagyok. Valószínűleg egyébként azért mert ha véletlenül összefutok egy másik magyarral semmi kedvem vele kényszeredetten cseverészni, vagy magyarul hallgatni a flamelését, ezért nem is értem pl soha amikor olyanokat látok, hogy xyHUN vagy kiskutya22. Legtöbbször a duopartnereimmel is megbeszéljük, hogy ha nyílvánvalóan magyarokat látunk kussban maradunk a chaten.
Igaz amikor ide vagy imvura regiztem az is fontos szempont volt, hogy japán se legyen, nem szerettem volna ha egyből nyílvánvalóvá válik, hogy szeretem a vele kapcsolatos dolgokat, bár most érdekes módon japán nevet választottam új idézői névnek. Rengeteg fajtát végignéztem az indiántól kezdve a hawaiiig, de nem találtam olyat amivel azonosulni tudtam volna, viszont ez a mostani nagyon tetszik.  

+1 Ne lehessen belőle következtetni semmire
Nem drogozom, nem vagyok alkoholista, se szökött bűnöző vagy ilyesmi, bár imvun meg ugye xPsychoToxic a nevem és még sose jutott eszébe senkinek semmi hülyeséget kérdezni, pedig arról is lehetne szerintem.

Egyes pontokból talán kicsit úgy tűnhet, hogy teljesen paranoiás vagyok, és semmit nem akarok, hogy megtudjanak rólam, de bevallom őszintén én sokszor megítélem az embereket a választott neveik alapján, és azt szeretem a legjobban ha minnél kevesebbet árul el róluk.
Egyik legkedvencebb felhasználónevem egyébként a Reveur amit még anno az Éjszakai cirkuszból csórtam és álmodozót jelent franciául.

Egyébként a régi blogomon is volt egy hasonló bejegyzés, ott arról írtam, hogy eddig a netes pályafutásom alatt, főleg a gportálos éveimben milyen neveket használtam. Ismételgetni nem szeretném magam, először arra gondoltam, hogy csak simán idemásolom, de belenyúlni se szeretnék, pedig említés szintjén szerepel benne a volt barátom is, akinek viszont semmi keresnivalója itt, úgyhogy ez a dolog innen akkor most sajnos kimarad. Talán majd egyszer újra megírom részletesebben, úgyis vannak így utólag visszanézve olyanok amiket anno onnan lehagytam.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe