2.33

augusztus 13, 2017


☯ Hát vasárnap tényleg nem találtuk meg az anyakönyvi kivonatom, de mindenféle más dolgokat igen, pl a születési karszalagom, vagy anyának egy 1988-as EKG-ját. Akkor még csak 14 éves volt, én meg egy kósza gondolat se, de úgy elérzékenyültem rajta. Ha nem félnék ennyire a tetoválásoktól, még az is megfordult a fejemben, hogy én is magamra varrathatnám, az évszám pedig, hogy 88 olyan mint két végtelen jel, ami azt jelentené, hogy sose felejtem el anyát, és lehetne mondjuk a tarkómon, ott feltűnő is, meg nem is, mert ilyen szomorú dolgokat nem szívesen hordanék premier planba, hogy aztán egy csomó mindenkinek magyarázkodni kelljen, hogy mit szimbolizál. Mindenesetre tényleg roppantúl félek tetoválást csináltatni, úgyhogy nem hiszem, hogy ez valaha is meg fog valósulni, inkább csak elteszem emlékbe a papírt.


☯ Hétfőn fogtuk magunkat papával és elmentünk ügyeket intézni, bár én mindenképpen a Müllerbe szerettem volna kezdeni az Essence leárazások miatt. Vagy egy órát bolyongtunk fel-le, mert éppen akkor árazták át őket, aztán arra jutottunk, hogy inkább később visszajövünk, miután mindennel végeztünk, így második utunk a kormányablakhoz vezetett anyakönyvi kivonatért, amint végre találtunk parkolót és kiszálltunk, abban a pillanatban hívott minket a mama, hogy megtalálta a kivonatom. Volt öröm-boldogság, hogy nem igényeltünk újat feleslegesen, így mentünk is tovább a NAVhoz adókártyáért, de végül azt se igényeltük meg, mert meggyőződésem volt, hogy az albérletes dolgok miatt annak a mamánál kell lennie, szóval innen aztán elmentünk hozzám megnézni a postaládám, majd a plázába (New Yorker és DM kombó) aztán a Tescoba, majd végül vissza a Müllerbe, ahol jóóól bevásároltam, bár azt nagyon sajnálom, hogy 350 forintért egy fekete rúzst nem vettem magamnak. Itthon aztán mégsem találtuk az adókártyát, úgyhogy kitöltöttünk az igénylőlapot, majd apa visszavitt a NAVhoz, mert nekik is kellett menni, de ezt 5-kor találtuk ki, és 6-ig vannak, úgyhogy rohantunk, mint a marha, de sikerült elintézni, majd bementünk a plázába kajálni, meg összefutottunk Tündével is, aztán megmutattam félöcsinek milyen játszó van itt nálunk a faluba, azt mondta tök király, úgyhogy sötétedésig kint is voltunk vele.
☯ Kedden kb 20 csomagot kaptam a postástól, és megérkezett a benti grillsütőnk is, úgyhogy volt mit bontogatni, aztán ha már úgy is megint így benne voltam, meg a szállítási határidő is lassan szorít, megrendeltem a csütörtöki posztban látott cuccokat, végül kimentem olvasni.
☯ Szerdán papával kipróbáltunk egy új receptet, Vera elkezdett egy fogyókúrát amivel hetente kb 3 kg-t tud leadni, és mi is szeretnénk majd belevágni, én olyan november körül tervezem kezdeni, akkor majd írok is róla, most pedig egyenlőre kóstolgatjuk az ételeket amiket azon belül szabad enni, mert gyakorlatilag majdnem a fele nekünk teljesen ismeretlen, szóval így jutottunk el az aznapi bulgur salátánkhoz, a tabuléhez. A beízesítéssel nem lettem megvárva, papa automatikusan csinált mindent úgy ahogy a receptbe van, és valami olyan szintű borzalom lett belőle... szóval ettetek már agyon borsozott, mentolos, darabos fogkrémet? Brrr, pedig annyira gusztának nézett ki, valószínűleg a petrezselyem és a bors lett benne túl sok(k). Papáéknak mondjuk ízlett, nekem meg maradt a mirelit pizza. Közben pedig folyamatosan folyik a blog rendbe tétele, lecseréltem az összes nagyobb témakörnél a képeket, egész 2016-ot meg akartam csinálni, de borzalmasan sok időt vesz ez igénybe, ráadásul a gépem is sztrájkol, és valamiért mocskosul akad, úgyhogy nem is erőltettem tovább, inkább befejeztem a keddi könyvem.
☯ Csütörtökön kipróbáltuk papával a benti grill-t. Kicsit féltem, hogy nem olyan lesz, mint ahogy elképzeltem, és mama majd megint előadhatja, hogy ő megmondta, és ez egy szar, de én ilyen finom, omlós, puha, szaftos húst szerintem a lassan 23 évem alatt még sosem ettem. Aztán folytattam a képek lecserélgetését itt blogon, elérkeztem 2015-höz és nagyon rossz kedvem lett, az egy rettenetes év volt számomra, úgyhogy inkább ismét kimentem olvasni, ahol szétesett alattam a napágy... valahogy nagy nehezen összeszereltem, de annyira elment a kedvem mindentől, hogy  bejöttem, megfürödtem, aztán hajnalig csak streameket néztem.
☯ Pénteken voltam Veráékkal a városi levéltárban családfát kutatni, már 1845-ig sikerült visszamenniük, meg másik részről a papámnak is valami 1790-ig vagy hogy, úgyhogy lassan minden magyarországi ősömet "ismerni" fogom (a többiekért meg ki kéne menni Németországba vagy Ausztriába), aztán utána még náluk voltam jó sokáig, majd este elmentünk körbesétálni a falut, meg rendeltem nekik 1-1 ruhát. Valamint mesélték, hogy meghalt a 21 éves cicájuk.. szegénykém, pedig annyira aranyos volt, mindig agyon simogattam ha náluk voltam, képet is szerettem volna róla, de mindig csak halasztgattam, most meg már nem is lesz.. T_T
☯ Szombaton nagypakolást csináltam, elraktam mindent amit hétfőn vettünk, és átrendeztem hozzájuk a dolgokat amiket kellett.
☯ Ma mentem volna Áronhoz, csak hét elején egy munkatársa random kilépett, és most borult a beosztása, így helyette végignéztem egy animét, aaa annyira tetszett, hogy kb bedaráltam az egészet, meg kimostam, aztán papával átmentünk a Veráékhoz, megnézte ő is, hogy eddig mennyit haladtak a családfával, meg mesélt történeteket, tanultam pár új sváb szót, és Vera megmutatta a dédim recept könyvét, fotóztam ki belőle, majd szeretném őket megsütni. Aztán elvittük apuját a munkahelyére, majd sétáltunk két nagy falukört, aztán még náluk megvacsiztam. Nem tudom miért, de most tök fel vagyok ettől a naptól dobódva.
☯ Ebből következik a heti zene, ami tök random, 14 évesen, 2009 nyarán hallgattam rengeteget, és mindig tök jó kedvem lett tőle, most meg pár napja valamiért nonstop a fejemben jár.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Subscribe